Pomoc po povodních

Několik členů oddílu ve složení Michal H., Štěpán, K.O. a Ještěrka se na výzvu www.povodnovapomoc.cz zaregistrovali jako dobrovolníci na pomoc při odklízení následků povodní. Z aktuální (a tehdy ještě poměrně omezené) nabídky byl vybrán úklid restaurace a parku při cyklostezce v Modřanech… (článek pokračuje)

První překvapení nás čekalo hned ráno, kdy se ukázalo, že objekt se v původním místě již nenachází, jednalo se totiž o loď, která byla včas odtažena do bezpečí. Holiny jsme tedy použili jenom první půlhodinu. Dali jsme se do úklidu zdevastovaných dětských hřišť, parkoviště a po obědě, kdy voda ustoupila, jsme dali do pořádku nábřeží. Práce zahrnovaly odklízení naplaveného bahna, hnijící trávy, sběr odpadků, hledání použitelných částí dětského hřiště ve vysoké trávě po proudu…atd. I když se jednalo víceméně o práci na louce, i tak jsme museli používat rukavice – voda v řece totiž nebyla nic jiného, než naředěná žumpa…Zajímavým nálezem, který řeka přinesla, byla vojenská bedna na pancéřové pěsti. Byla prázdná…
Organizátoři úklidu se o nás postarali vskutku královsky – oběd nebyl nic menšího, než luxusní grilovačka. Vzhledem ke slunečnému počasí bylo dbáno i na pitný režim všech pracovníků. 🙂 Několik fotek můžete shlédnout zde:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.659464550735843.1073741826.115610651787905&type=1

Z infomací o zapojení další členů vím, že Geňa již v době povodní v noci pomáhal hasičům rozvážet matrace do evakuačních center, Kuklič pytloval písek na protipovoďnové zábrany a Cvrk vyrazil odklízet bahno. Pokud jste někdo další někde byl, napište mi, abych mohl tento článek rozšířit. Poděkování patří i Zajícovi a Srncovi, kteří se přihlásili na výjezdní akci auty, jejíž konání je zatím velmi nejisté. Do této doby se na serveru www.povodnovapomoc.cz zaregistrovalo více než 1000lidí, převážně skautů, proto, kdo můžete obětovat den, neváhejte a někam vyražte.
(sepsal Ještěrka)

Napsat komentář